Kimadan

Kimadan har gennem mange år udviklet og produceret kvalitetsvogne til transport og udbringning af gylle. Firmaet blev oprindeligt grundlagt ved Låsby og senere blev produkterne integreret i Thyregods vifte af landbrugsredskaber. 
I dag er Kimadans produktprogram en del af AP-K´s store produktudvalg til håndtering og udbringning af gylle og omfatter både gyllepumper, omrørere, gyllevogne og redskaber.

Kimadan

Kimadan har gennem mange år udviklet og produceret kvalitetsvogne til transport og udbringning af gylle. Firmaet blev oprindeligt grundlagt ved Låsby og senere blev produkterne integreret i Thyregods vifte af landbrugsredskaber. 
I dag er Kimadans produktprogram en del af AP-K´s store produktudvalg til håndtering og udbringning af gylle og omfatter både gyllepumper, omrørere, gyllevogne, vandvogne og redskaber.

Gyllevogne

Kimadan gyllevogne kan leveres fra 8 – 24 m³ med 1, 2 eller 3 aksler. Vognene er som standard udstyret med det nødvendige udstyr som f.eks. støtteben, advarselstrekant, lovpligtigt lys, drejeligt højderegulerbart trækøje, skvulpplade, kofanger, fender og bremser. Alle vogne kan som ekstraudstyr leveres med variabel sporvidde og skærmkasser.

Ny generation Kimadan gyllevogne

Hvem siger at alle gyllevogne skal være kæmpestore? Nogle landmænd får næsten ”ondt i maven”, når de mange tons i de helt store gylletræk kører hen over deres marker – andre foretrækker kapacitet og hastighed. Til de første har AP-K opgraderet Kimadan-vognene og tilført en topmoderne multimediestyring med sektionskontrol osv.

Avancerede vandvogne

De moderne Kimadanvogne er ideelle som basis for avancerede vandvogne med spredere og evt. topmonteret kanon, der typisk styres via traktorens hydrauliske udtag. Vi har produceret flere individuelle løsninger til kunder, der efterspørger driftssikre og fleksible vogne til støvdæmpning, renholdelse, brandsikring osv.

Vogne kan leveres med PTO eller som fuldhydrauliske, og om du har behov for en selvlæssende kran, er fuldstændig op til dig.

Kontakt vores salgsafdeling for en uforpligtende snak. Vi kan sikkert omsætte dine ønsker og behov til en ny vandvogn, der matcher lige netop dine opgaver.  

Kimadan 2.022

Den nye generation

1-akslet

8000 l – 15000 l

2-akslet

15000 l – 20000 l

3-akslet

20000 l – 24000 l

Kranpumpe

til gyllevogne

Kimadan 20 m³ fuldhydraulisk vandvogn med kanon. Udstyret med 4 m³/min Vogelsang kolbepumpe

Kimadan 20 m³ vandvogn med 6+1 m læssekran og kanon. Udstyret med vores egen Kimadanpumpe.

Gyllepumper

Vores pumpeprogram er bredt og dækker alle behov lige fra tynd ajle til svær gylle. Vi deler i daglig tale pumperne op i 4 grupper, men sammensætter ofte individuelle løsninger, der matcher den individuelle kundes behov. Ring til os og få en snak om mulighederne.

Udviklet i Danmark med fokus på brugervenlig driftssikkerhed og lang levetid

Gyllemiksere

Kimadan tårnmixere og omrørere fås i flere modeller og til alles behov – lige fra den helt enkle, stationære mikser til små gylletanke til vores meget kraftige Kimadan Megamikser, der er dimensioneret til maskinstationer og store landbrug. Find inspiration i nedenstående produktbeskrivelser og ring for yderligere info.

NYHED - Kimadan Multimikser H120

Der er behov for effektive gyllemiksere til at håndtere det tunge arbejde med at røre gyllen op i tankene, gør den pumpbar og fordele næringsstofferne jævnt i alle de mange kubikmeter gylle, der er i tankene.
For at løse opgaven har flere maskinstationer spurgt AP-K om ikke, de kunne finde på “noget”. Udviklingsarbejdet er sket i tæt samarbejde med en af dem, der både har lagt mikser, gylle og traktor til undervejs i projektet. Resultatet er blevet en ny og stærk gyllemikser med hydrailisk drift. Den har fået modelnavnet Kimadan Multimikser H120.

Kimadan Multimikser H120 V2

Fieldmaster sortjordsnedfældere

Vores Fieldmaster sortjordsnedfælder udmærker sig ved blandt andet stor materialegennemgang og ensartet arbejdsdybde. Nedfælderen fås som standard i 6 eller 8 meters arbejdsbredde. Takket være stor frihøjde og god afstand mellem tandrækkerne samler der sig ikke halm- og planterester under kørsel. Som standard er nedfælderen monteret med specialspidser med skær.

Nedfælderen arbejder individuelt i 3 sektioner og er monteret med 3 pakkervalser i Ø 600 mm. Valsen er en fladjernsvalse, som både pakker jorden og tildækker gyllen. Alle valser er med affjerding og hydraulisk dybderegulering.

Kimadan slæbeslangebomme

Med slæbeslangesystemet kan gyllen hurtigt udbringes på de tidspunkter af året, hvor der er størst udnyttelse af gødningsværdien.  
Kimadan slæbeslangesystemer fås standard i en bombredde fra 12 – 24 meter. De leveres som standard med 50 mm slanger og 50 mm afgang på fordeleren. Slangerne er placeret med 33 cm mellemrum. 
Selve bommen er en kraftig og robust galvaniseret konstruktion med trapezophæng. Trapezophænget afbøder de store påvirkninger, som ujævnheder og stød fra marken giver.

Kimadans slæbeslangekoncept udmærker sig ved en specielt udviklet rotor med en kapacitet på op til 6500 l/min. Fordeleren er udstyret med meget skarpe 4-sidet slebne knive, som giver en imponerende skæreeffekt. 
Knive, hulskiver og rotorer er lette at udskifte, og omkostningerne til vedligeholdelse er små.

da_DK